Gel cu extract de melc

joi, 29 mai 2014

Extractul de castane - un remediu natural pentru varice



Castanul sau sau Aesculus hippocastanum  este răspâdit în sud-estul Europei, în special în centrul și sudul peninsulei Balcanice, precum și în regiuni din vestul și nord-vestul Europei. Castanul sălbatic are dimensiuni destul de mari, putând atinge o înălțime de până la 40 m. Tulpina sa are un diametru de 80 cm. Frunzele sale sunt compuse din câte 5 frunze mai mici, de până la 7 cm fiecare. Fructul său este o capsulă, acoperită cu o coajă verzuie, de dimensiuni relativ reduse. Preferă o climă temperată, cu ierni blânde și veri răcoroase, fiind prezent în special în zonele montane și cu climat oceanic.

Proprietăţile castanului
Frunzele, scoarţa şi florile sunt folosite în mod traditional pentru diferite preparate şi tratamente medicamentoase. Din frunzele de castan se poate obţine un sirop de tuse foarte bun iar din ceaiul din coaja de castan este recomandat împotriva febrei.


Unguentul de castane
Extractul de Aescin, principalul ingredient activ din seminţele de castan, este un puternic antiinflamator  şi un tonic venos foarte bun, proprietăţi care îl recomandă pentru prevenire şi tratarea varicelor. Administrat pe cale orală, sub formă de capsule, extractul de castanet poate tonifia vasele sanguine deteriorate.
Aplicarea sub formă de creme şi unguente, pe piele, în zona afectată, extractul de castanet stimulează circulaţia sanguină şi reduce inflamaţiile.

Crema de castane ajută la elasticizarea venelor, la stabilizarea şi tonifierea sistemului venos.